Donacija Medžlisa IZ-e Janja

Datum objave: 08 Oct 2020
Vijesti

Medžlis Islamske zajednice Janja je, dana 08. oktobra 2020. godine, uručio vrijednu donaciju medresi „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ u Banjoj Luci. Naime, radi se o hiljadu kilograma krompira i petstotina kilograma brašna.

Ova donacija je realizirana iz prinosa poljoprivrednih proizvoda uzgojenih na vakufskim površinama Medžlisa Islamske zajednice Janja.

U ime Medžlisa Islamske zajednice Janja donaciju su uručili: predsjednik IO MIZ Husein Camić, glavni imam Omer-ef. Camić i koordinator za društvenu brigu Kemal-ef. Gutić. Tom prilikom je upriličena posjeta učenicima u prostorijama medrese i biblioteci koja nosi naziv „Muftija Mehmed-ef. Zahirović“.

Donacija je uručena direktoru medrese Muris-ef. Spahiću.

Ova donacija je od veoma velikog značaja za rad medrese u Banjoj Luci u smislu obezbjeđivanja hrane za učenike koji su smješteni u internatu.

Ovom prilikom želimo da iskažemo veliku zahvalnost Medžlisu Islamske zajednice Janja na ovoj donaciji, na brizi koju na ovaj način pokazuju za medresu u Banjoj Luci i njene učenike, te podršci koju su pružili svojom današnjom posjetom.